Nobel Medical center

Mer information

Kontakta oss

Öppettider

Måndag

8:30 - 16:00

Tisdag

8:30 - 16:00

Onsdag

8:30 - 16:00

Torsdag

8:30 - 16:00

Fredag

8:30 - 16:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Nobel Medical center

Nobel Medical Center rehabresor turkiet

Nobel Medical center, belägen i Denizli -Pammukkale är känd för sina varma vatten källor. Området är Turkiets främsta hälsokurort. Nobel kliniken började sin verksamhet 2014 och har blivit känd både för patienter i landet och även för många patienter från Tyskland, Baltikum, Holland och Skandinavien.

Nobel Medical Center har specialiserad sig på rehabilitering av barn med neurologiska sjukdomar och funktionshinder genomsatt flikigt arbete med olika institutioner som jobbar med barn även från andra länder

En annan specialitet är reumatiska sjukdomars rehabilitering som gynnas av den mirakulösa termalvattens goda effekt på behandlingen av reumatiker.

Många Psoriasis patienter tycker att mineralernas sammansättning har den bästa effekten på deras hudbesvär.

 

Behandlings teamet består av:

3 specialist läkare i Sjukgymnastik och rehabilitering
1 friskvård läkare
Vid inskrivningen är 1neurolog konsult, 1 ortoped konsult inom kirurgi, 1 kardiolog konsult, 1 barnläkare konsult och 1radiolog konsult närvarande.
1 tandläkare
7 Sjukgymnast
2 sjuksköterskor
1 Laborator assistent
1 radiologi tekniker
1 psykolog
1 Dietist
4 Sports akademiker
6 Massör
4 Peloidisy, lera terapi spec.
1 medicinsk sekreterare.

Vid planerade gruppresor kommer en svensktalande enhetschef vara stationerad på plats under hela perioden 

 

Personal bemanning

Centret är bemannad med ovan nämnda personal grupper under behandlings tiden 8-18. Jour tid. Mellan kl. 18:00 till 08:00 har patienter boende på hotellet tillgång till jourhavande sjukvårds personal via hotell receptionen.

Akuta medicinska fall: På mottagningen finns en akutvårds enhet som är fullutrustad. Vid behov rapporteras akuta fall till läkare/jourläkare som avgör om man behöver tas in på sjukhus för vård. Ett närliggande modern sjukhus ombesörjer Akutvården och eventuell inläggning enligt avtal med Nobel Medical center.

 Fysioterapi och rehabiliteringar

 • Smärta i rygg, nacke, knä, höft, och skuldran
 • Artros, reumatiska sjukdomar såsom Rehomatoid artrit, ankyloserande spondylit
 • Fibromyalgi, Myosit, Tendinit
 • Neurologiska sjukdomar såsom cerebral pares, multipel skleros, Parkinsons
 • Specialist på rehabiliteringar av barn med neurologiska sjukdomar och funktionshinder
 • Osteoporos, idrottsskador
 • Funktionshinder efter stroke, olycka efter ortopedisk kirurgi
 • Dermatologiska sjukdomar
 • Psoriasis
 • Eksem
 • Atopisk dermatit,
 • Neurodermit
 • Kronisk urtikaria (nässelutslag)
 • Acne
 • Intern medicin
 • Check-Up
 • Hypertoni
 • Diabetes
 • Övervikt

 

Nobel Medical centers avdelningar

Fysioterapi och rehabilitering

Wellness och Fitness

Dental och Protes behandlingar

Akut avdelning

 

Behandlingar/terapier

Elektroterapi

TNS tillämpning

Ultraljud

ESWT, Extracorporeal shockwave therapy. Behandling av sen, led- och muskler. Som tennisarmbåge, Kronisk tendinit i knäet, Akilles tendinit, hamstring tendinit.

HILT, Fästet lasern som arbetar vid en hög pulsfrekvens, vilket orsakar en snabb smärtlindring effekt och därmed kan användas i sjukdomsmönster i djupare vävnadsskikt.
Indikationer som osteoartrit, bursit, Epycondilitis(tennisarmbåge) Impingement syndrom (Förskjutning av vävnad i axelleden), Tendinit 
Group/individuell Gymnastik på land

Group/individuell Vattengymnastik

Kinesioterapi (Undersökningar av rörelseapparaten och korrigeringar)

Instrumental utbildning

Medicinsk massage

Lymfdränage Behandling vid problem med svullnad/lättare ödem efter operationer, gipsade frakturer, stukningar mm.

Termalvatten
/Bassängträning ****

Bada i 58 grad Termalvatten och mineraler som natrium, bikarbonat, sulfat, Calcium, magnesium, Koldioxid och järn

Konsumera källvatten som hälso kur

Jacuzzi

Lerinpackning

Ler bad

Termalvatten

Anläggningen har tillgång till den röda termalvattnet som är unikt i området bland andra källor pga. inte bara färgen utan sin annorlunda mineraler. Det är 58 graders varmt vid källan medan den tillgängliga termalbadet är 38 till 40 grader i poolen. Nobel Medical center är licensierat från hälsoministeriet i Turkiet för att använda termalvatten och leran i behandlings syfte. Badet ordineras av läkare och har ett individuellt schema för bad tid och antal gånger man får bada dagligen. Läkaren får även rekommenderar om den inte är en kontraindicerad behandling för patienten som har andra sjukdomar.

Termalvattnet med sina dyrbara mineraler används både för terapier och får drickas som komplement för behandlingar.
Mineralerna i leran ökar hudens fuktighet och är välgörande för stela leder och trötta muskler när man använder den som ler bad och varm hel kropps inpackning. Lokal behandling av varm lera används lera med 45 graders temperatur som appliceras på problem område i 20 – 30 minuter enligt läkar ordination.

Robot tillämpningar

Hur Robot träningen hjälper?

Patienter som har förlorat normal gång förmågan i nedre

extremiteterna pga. av skada i områden runt ryggmärgen och baksidan av hjärnan får genom rytmisk gång och mycket upprepning bilda nya nervanslutningar och nerv överföringar  i friska regioner runt skadade området och omorganisera gångförmågan.

Robot tillämpningar hjälper på samma sätt patienter som inte kan använda armarna i övre extremiteten att få ökad styrka och koordination. I skulder, armbåge och handleds områdenas grova greppmuskler. Tillsammans med en individuell träning och vattengymnastik kan robot behandlingar ge en snabbare och bättre effekt när de behandlingarna i sig inte svarar.

Upprepad böjning av förlamade armar och ben med hjälp av sjukgymnast kan dock bidra till att återfå känseln i dessa. Detta är ett mycket tidskrävande arbete för sjukgymnasten.

En förlamad arm, till exempel, kräver minst 40 minuters böjning två gånger per dag under en månad och därefter regelbunden behandling under många månader.

När det gäller rehabilitering av personer med rörelsehandikapp är det naturligt att föreställa sig att en robot skulle kunna bli en hjälp i vardags- och arbetslivet. Stroke resulterar ofta i permanent halvsidesförlamning. 80 procent av de som överlever en stroke får betydande handikapp och en av tre behöver daglig assistans.

Den goda nyheten kan hjälpa till att utföra detta repetitiva böjningsarbete – och patienterna upplever en tydlig förbättring.

Rehabiliterings Specialist läkare ordinerar behandlingen och Sjukgymnasten programmerar robotsystemet genom att göra övningar med patienten och utforma varje rörelse efter patientens behov. Ordningsföljden, hastigheten och antalet repetitioner av övningarna kan sedan finjusteras i det avancerade programmet.

Patienter som har deltagit i försök har upplevt att övningarna med hjälp av robotar har varit minst lika effektiva och betryggande som övningar med sjukgymnast.

Robotarna registrerar dessutom alla data om hur patientens muskler svarar på övningarna, vilket hjälper sjukgymnasten att följa framstegen och finjustera behandlingen. I tester finansierade av EU-kommissionen och Hungarian Medical Research Council har prototypen utfört tusentals timmar timmars test behandling utan några negativa incidenter. De första försöken visade tvärtom att systemet är säkert, pålitligt och enkelt för sjukgymnasten att hantera.

Behandlade sjukdomar:

Robot terapi tillämpas till patienter med:

Cerebral pars

Hjärnskadade patienter

Ryggmärgsskadade

ALS

Multipel skleros,

Parkinson sjukdomar,

Medfödda skador på grund av nervskador