Rehabilitering resor Skåne

Mer information

Kontakta oss

Öppettider

Måndag

8:30 - 16:00

Tisdag

8:30 - 16:00

Onsdag

8:30 - 16:00

Torsdag

8:30 - 16:00

Fredag

8:30 - 16:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Rehabilitering resor Skåne patienter

Skåne regionen erbjuder människor med neurologiska och reumatiska sjukdomar som är folkbokförda i regionen att åka på 4 veckor rehabilitering i varm klimat. Man får söka för rehabilitering resor utomlands hos region Skåne för de här resorna.

I resorna ingår:
Flyg tur och retur från Köpenhamn

 • 4 veckor vistelse i dubbelrum
 • läkarundersökning inom första dygnet för att skapa din personliga behandlingsplan
 • 4 Behandlingar/dag – 30 minuter

Individuell rehabiliteringar och rehabiliteringar i grupp

 • Utskrivnings samtal och vårdplanering för fortsatt vård hemma
 • Heltäckande reseförsäkring
 • Helpension
 • Utflyktsprogram till historiskt plats eller olika sevärdhet på helger

AKSA vård &hälsa/Rehabilitering resor Turkiet har avtal om reumatiska och neurologiska patienter som erbjuds rehabilitering via Region Skåne.

Vi har resor två gånger om året på vår och hösten i 28 dagar till Pamukkale i Turkiet.

Pamukkale har valts till Turkiets rehabilitering ort av Turkiet sedan 2015. Pamukkale är känd för sina varmvattenkällor i hela världen och ligger 2,5 timmes bilfärd från Antalya mot mitten av landet. Det är ett litet lugnt ort som är 25 minuters färdavstånd från staden Denizli.I området är hotellen som jobbar med SPA och rehabiliteringar och har tillgång till varsin varm vattenkälla.

Från vår rehabilitering anläggning har man gångavstånd till lilla mysiga samhället Karahayit och det går bussar till staden Denizli med många stora köpcenter och pulserande stadsliv var 15 minut. Hotellet har också Servicebussar som åker till Denizli vid visa tidpunkter.

Vi flyger direkt flyg på 3 timmar 45 minuter från Köpenhamn till Antalya flygplats och blir hämtad med bekväma bussar som kör oss till vårt hotell Pam thermal hotell i Pamukkalle.

Hotellet rehabilitering center och varmvattenkälla i mitten av gården ligger i anslutning till varandra. Vår rehabilitering centret som heter Nobel Medical center är ortens enda klinik som jobbar med medicinska rehabiliteringar.

Ni kan läsa mer både om hotellet och rehabilitering center i vår hemsida under Resmål.

Hotellet är ett femstjärnigt hotell som är handikappanpassad i de delar man behöver ta sig till olika aktiviteter och har en byggnad i anslutning till kliniken som är också handikapp anpassad. Rummen är bekväma och i de rum som har badkar kan man ha varmt vatten från källan direkt i sitt badkar och bada i. Hotellet har en stor restaurang där serveras frukost, lunch och middag i en stor buffé med salladsbuffé, förrättsbuffé, varmrätter och efterrätts buffé. Maten är både från den kända turkiska köket och även internationella maträtter. Det serveras individuella maträtter till de som har en viss diet.

Alla får singelrum och behöver inte dela rum med någon annan.

Hotellet har olika faciliteter, källvatten poolerna och SPA anläggningen är öppet till klockan 21.00 för de som vill fortsätta med egna träningar. Man har fri tillgång till Turkisk hammam och kan beställa massage i SPA avdelningen. Det finns en festvåning på hotellet som ordnar med underhållning i form av levande musik och dans på kvällarna. På helger erbjuds gästerna till utflykter till närmaste sevärdheter och historiska ställe som är många i området.

All hotellpersonal pratar engelska.

Rehabilitering centret, Nobel Medical Center är nybyggt, modern anläggning som är utrustad med senaste instrument inom rehabiliteringar. Personalen bestående av specialistläkare inom rehabilitering och fysioterapi (En viss inriktning inom specialisering som vi inte har i Sverige), sjukgymnaster, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, vårdpersonal. All personal pratar engelska. Under rehabiliterings tiden finns även svensk talande sjukvårdspersonal på plats. Efter rehabilitering tiden har man 24 timmars telefonkontakt med svensktalande sjukvårdspersonal som är stationerad på anläggningen via hotellets växel. Centrets är känd i landet för sina kända läkarteamet och avancerade behandlingar bland annat robot tillämpningar vid neurologiska rehabiliteringar. Det finns 4 specialistläkare på anläggningen under rehabilitering tiden som resten av personalen är i kontakt med de och rapporterar rehabiliterings gången till de hela tiden.

Rehabiliteringsprogram vid Reumatism

Undersökning av Specialistläkare och individuell rehabilitering program 24/vecka

Varav 4 behandlingar varje dag på 30 minuter.2 individuella och två rehabiliteringar i grupp

In och utskrivnings samtal och journalföring

Möjliga rehabilitering program vid Reumatism:

 • Massage
 • Elektroterapi
 • Lerinpackning
 • Vattengymnastik
 • Gruppgymnastik
 • Qi-gong
 • Pilates
 • Termal bad
 • Lymfpress terapi
 • Ultraljud terapi
 • Neurologiska rehabiliteringar
 • Undersökning av Specialistläkare och individuell rehabilitering program

24 program/vecka. Varav 4 behandlingar varje dag på 30 minuter.2 individuella och två rehabiliteringar i grupp
In och utskrivnings samtal och journalföring

Möjliga rehabilitering program vid Neurologiska program och behandling

 • Massage
 • Lerinpackning (kallt)
 • Vattengymnastik (Individuellt, hjälp av sjukgymnast)
 • Fysioterapi (Individuellt, hjälp av sjukgymnast)
 • Elektroterapi
 • Robot tillämpningar (Individuellt, hjälp och övervakning av sjukgymnast)

Under hela rehabiliterings gång följer man upp patienten och utvärderar rehabiliteringen för bästa resultat. Svenska sjukvårdspersonal och personal på Nobel Medical Center jobbar i team och det sker rapportering och dokumentation av vården, rehabiliteringen samt omvårdnad av patienten

Innan hemgång får man efter utskrivnings samtal en fortsatt träning program hemma.

Vi på Rehabresor Turkiet är mån av våra patienter och jobbar efter en individuell patient inriktat vårdprocess med patienten i centrum. Vi kommer att vara tillgängliga 24 timmar under de 28 dagarna och ger patienterna även psykologiskt stöd.

Från den stunden vi får listan på våra patienter kommer vi att vara tillgängliga för era frågor och ni kommer att få en hel del information för förberedelserna till vår resa tillsammans.

Skriv gärna via email om ni undrar över något.

Info@rehabresorturkiet.se