Sevärdheter

Mer information

Kontakta oss

Öppettider

Måndag

8:30 - 16:00

Tisdag

8:30 - 16:00

Onsdag

8:30 - 16:00

Torsdag

8:30 - 16:00

Fredag

8:30 - 16:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Vart reser man?

Vår anläggning ligger vid Antalya kusten (Medelhavet Turkiet)
Att Turkiet har blivit mer populärt bland turister inte är konstigt eftersom landet erbjuder sol, bad, nattliv och avkoppling, Här finns riktigt bra och prisvärd shopping, utsökt mat, massor av sevärdheter och spännande historia att ta del av och inte minst en spännande blandning av Europa, Mellanöstern och Asien.
Antalya ligger vid kusten i sydvästra Turkiet och har ca 1,1 miljoner invånare. Staden är en populär turistort – faktiskt den tredje mest besökta staden i världen med 10,5 miljoner besökare år 2011.
Det går direkt flyg från de flesta orter direkt till Antalya flygplats. Flyget tar ca 4 timmar.

Turistattraktioner

I Antalya finns så mycket mer än bara sol och bad, många civilisationer har fötts här och här finns några av antikens underverk. Turkiet är otroligt rikt på historia och historien om Turkiet är äldre än historien om turkarna själva. Det finns mycket sevärdheter här ett exempel är ruiner efter klassiska platser som Aspendos, Perge som ligger inom 30 minuters bilfärd från Antalya centrum.

På den Turkiska Rivieran stöter du på antika utgrävningsplatser och skatter från förgångna tider överallt. flera fantastiska museer, gamla spännande ruiner, vackra byggnader, otroliga stränder, natursköna utflyktsmål, roliga vattenparker och sist men inte minst en helt förtrollande utsikt över Medelhavet.

Kaleici

Kaleici

Den gamla staden, Kaleici, som ligger i Antalya är en av stadens mest besökta sevärdheter med sin minaret och sin portal som leder in till stadsdelen. Den gamla staden avskiljs från det nya och moderna Antalya med romerska murar. I Kaleici finner man gamla, traditionella turkiska hus från 1700- och 1800-talen. Det finns gott om smala, slingrande gränder och mysiga butiker.

Laodikeia

Laodikeia

Laodikeia vid Lykos var en stad i Frygien i Mindre Asien, vid Lykos, en biflod till Maiandros. Staden låg nära Hierapolis och Kolossai, och grundades på 200-talet f.Kr. av den seleukidiske kungen Antiochos II, som döpte den efter sin gemål Laodike

Aphrodisias

Aphrodisias

Det Vackra staden Aphrodisias är en av de finaste arkeologiska platser i Anatolia Turkiet, fortfarande delvis grävts och delvis oupptäckta. Namnet på staden kommer från kärlekens gudinna, Afrodite – kallas Venus från Romans-, som har sin berömda helgedom här.

Denizli

Denizli

Denizli lockar också många besökare till den närliggande mineralbelagda sluttning varma våren Pamukkale, och med röd färg termalvatten spahotell Karahayıt, bara 5 km (3 miles) norr om Pamukkal
e. Nyligen blir Denizli en stor inhemsk turism destination på grund av de olika typerna av termiska vatten i staden.

Antalya

Antalya

En semester i Turkiet brukar förknippas med värme, sol och bad. Likaså när man åker på semester till Antalya. Det finns framförallt 3 stränder i Antalya man kan ha i åtanke när det är sol och bad som står på schemat.Beachpark har lång strand promenad som passar även rullstolar med hundra tals resturanger och aktiviteter.

Perge

Perge

Ett par mil från Antalya hittar man Perge, en berömd stad från antiken. Perge kan kopplas så långt tillbaka som Nya testamentet och tiden då det skrevs. Läser man i Nya testamentet kan man förstå att aposteln Paulus predikade här en gång. Idag finns det mest ruiner kvar från den tiden. Men det är inte att underskatta. I Perge kan man bland annat titta på Mindre Asiens största stadion.

Aspendos

Aspendos

I Aspendos kan man besöka den allra största teatern i Turkiet. Trots att den färdigställdes redan år 24 e Kr, är det en av världens bäst bevarade teatrar. Antikälskar bara häpnar när de får se Aspendos. De menar att den är så otroligt välbevarad och vacker.

I mitten av juni till mitten av juli hålls det varje år en opera och balettfestival. Festivalen är så populär att den har blivit värdlsberömd. Teatern har plats för 17 000 åskådare, och det som gör den så speciell är dess fantastiska akustik. Akustiken är så pass bra att vanlig samtalston mellan två personer hörs över hela scenen.
Idag används teatern som sagt till den stora festivalen, men också till konserter, dansshower och brottningsmatcher.