Sevärdheter

Mer information

Kontakta oss

Öppettider

Måndag

8:30 - 16:00

Tisdag

8:30 - 16:00

Onsdag

8:30 - 16:00

Torsdag

8:30 - 16:00

Fredag

8:30 - 16:00

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Vart reser man?

Vår anläggning ligger vid Antalya kusten (Medelhavet Turkiet)
Att Turkiet har blivit mer populärt bland turister inte är konstigt eftersom landet erbjuder sol, bad, nattliv och avkoppling, Här finns riktigt bra och prisvärd shopping, utsökt mat, massor av sevärdheter och spännande historia att ta del av och inte minst en spännande blandning av Europa, Mellanöstern och Asien.
Antalya ligger vid kusten i sydvästra Turkiet och har ca 1,1 miljoner invånare. Staden är en populär turistort – faktiskt den tredje mest besökta staden i världen med 10,5 miljoner besökare år 2011.
Det går direkt flyg från de flesta orter direkt till Antalya flygplats. Flyget tar ca 4 timmar.

Turistattraktioner Antalya trakten

I Antalya finns så mycket mer än bara sol och bad, många civilisationer har fötts här och här finns några av antikens underverk. Turkiet är otroligt rikt på historia och historien om Turkiet är äldre än historien om turkarna själva. Det finns mycket sevärdheter här ett exempel är ruiner efter klassiska platser som Aspendos, Perge som ligger inom 30 minuters bilfärd från Antalya centrum.

På den Turkiska Rivieran stöter du på antika utgrävningsplatser och skatter från förgångna tider överallt. flera fantastiska museer, gamla spännande ruiner, vackra byggnader, otroliga stränder, natursköna utflyktsmål, roliga vattenparker och sist men inte minst en helt förtrollande utsikt över Medelhavet.

Kaleici

Kaleici

Den gamla staden, Kaleici, som ligger i Antalya är en av stadens mest besökta sevärdheter med sin minaret och sin portal som leder in till stadsdelen. Den gamla staden avskiljs från det nya och moderna Antalya med romerska murar. I Kaleici finner man gamla, traditionella turkiska hus från 1700- och 1800-talen. Det finns gott om smala, slingrande gränder och mysiga butiker.

Laodikeia

Laodikeia

Laodikeia vid Lykos var en stad i Frygien i Mindre Asien, vid Lykos, en biflod till Maiandros. Staden låg nära Hierapolis och Kolossai, och grundades på 200-talet f.Kr. av den seleukidiske kungen Antiochos II, som döpte den efter sin gemål Laodike

Aphrodisias

Aphrodisias

Det Vackra staden Aphrodisias är en av de finaste arkeologiska platser i Anatolia Turkiet, fortfarande delvis grävts och delvis oupptäckta. Namnet på staden kommer från kärlekens gudinna, Afrodite – kallas Venus från Romans-, som har sin berömda helgedom här.

Denizli

Denizli

Denizli lockar också många besökare till den närliggande mineralbelagda sluttning varma våren Pamukkale, och med röd färg termalvatten spahotell Karahayıt, bara 5 km (3 miles) norr om Pamukkal
e. Nyligen blir Denizli en stor inhemsk turism destination på grund av de olika typerna av termiska vatten i staden.

Antalya

Antalya

En semester i Turkiet brukar förknippas med värme, sol och bad. Likaså när man åker på semester till Antalya. Det finns framförallt 3 stränder i Antalya man kan ha i åtanke när det är sol och bad som står på schemat.Beachpark har lång strand promenad som passar även rullstolar med hundra tals resturanger och aktiviteter.

Perge

Perge

Ett par mil från Antalya hittar man Perge, en berömd stad från antiken. Perge kan kopplas så långt tillbaka som Nya testamentet och tiden då det skrevs. Läser man i Nya testamentet kan man förstå att aposteln Paulus predikade här en gång. Idag finns det mest ruiner kvar från den tiden. Men det är inte att underskatta. I Perge kan man bland annat titta på Mindre Asiens största stadion.

Aspendos

Aspendos

I Aspendos kan man besöka den allra största teatern i Turkiet. Trots att den färdigställdes redan år 24 e Kr, är det en av världens bäst bevarade teatrar. Antikälskar bara häpnar när de får se Aspendos. De menar att den är så otroligt välbevarad och vacker.

I mitten av juni till mitten av juli hålls det varje år en opera och balettfestival. Festivalen är så populär att den har blivit värdlsberömd. Teatern har plats för 17 000 åskådare, och det som gör den så speciell är dess fantastiska akustik. Akustiken är så pass bra att vanlig samtalston mellan två personer hörs över hela scenen.
Idag används teatern som sagt till den stora festivalen, men också till konserter, dansshower och brottningsmatcher.

Turistattraktioner Edremit trakten

Troy

I slutet av 1700-talet hade Jean Baptiste LeChevalier identifierat en plats nära byn Pinarbasi, Ezine som platsen för Troy, en berg cirka 5 km söder om den för närvarande accepterade platsen. Under decenier har skett utgrävningar av olika lokala och utländska arkeologer.I mars 2014 tillkännagavs att en ny utgrävning skulle genomföras av Canakkale Onsekiz Mart University.

Rüstem Aslan, ledd av en 12-månadersgrävning. Universitetets rektor uppgav att “Stycken som upptäckts i Troy kommer att bidra till Canakkales kultur och turism.Kanske kommer det att bli en av Turkiets viktigaste besökta historiska platser.

Pergamon

Pergamon ligger på den norra kanten av Caicus-slätten i den historiska regionen Mysia i nordväst om Turkiet. Caicusfloden bryter genom bergen och kullarna. Vid foten av bergskedjan norrut, mellan floderna Selinus och Cetius, finns massivet Pergamon som stiger 335 meter över havet. Platsen ligger bara 26 km från havet, men Caicus-slätten är inte öppen för havet, eftersom vägen är blockerad av Montenegro-massivet. Som ett resultat har området en starkt inlandskaraktär. Under hellenistisk tid fungerade staden Elaia vid Caicus mun som hamn i Pergamon. Klimatet är Medelhavet med en torr period från maj till augusti, som är vanligt längs västkusten i Asien.

Cunda

Cunda Island, även kallad Alibey Island, (turkiska: Cunda Adası, Alibey Adası), grekerna kallade den Moschonisi (grekiska: Μοσχονήσι eller Μοσχονήσος), är den största av skärgården i Ayvalıköarna i Turkiet, som historiskt kallades Εκατόνησα eller Μοσχονήσια (Moschonisia) skärgård på grekiska. Det ligger i Edremit-bukten vid Turkiets nordvästra kust, utanför Ayvalik-kusten i Balıkesir-provinsen, Turkiet, med en yta på 23 kvadratkilometer.

Sarımsaklı Beach

Sarımsaklı är en stad i Ayvalık-distriktet i Balıkesir-provinsen i Marmara-regionen i Turkiet. Stadens verkar betyda “vitlöksland” men regionens huvudproduktion är oliver och turism.

Lesvos

Lesvos var en välmående ö under antiken och den kvinnliga poeten Sapfo hade en skola för unga damer här på 600-talet f Kr. Detta är bakgrunden till att Lesbos får upphov till benämningen för kvinnlig homosexualitet, lesbianism. Samtida med henne var Alkaiaos, en antik poet och enligt legenden Sapfos älskare. Filosofen Theofrastos föddes här på 300-talet f Kr. Under samma århundrade grundade den kände filosofen Epikuros en skola på ön. Romarna invaderade på 100-talet f Kr och arkeologiska lämningar vittnar om att många rika romare hade villor på ön. Genuerna tog ön efter Konstantinopels och det bysantinska rikets fall i början av 1200-talet och turkarna kom på 1400-talet. Grekiska frihetskriget bröt ut år 1821 och 91 år senare blev ön befriad.

National Park of Mount IDA

Ida-berget (turkiska: Kazdağ) som betyder “Goose Mountain” är ett berg i nordvästra Turkiet, cirka 20 mil sydost om ruinerna av Troja, längs norra kusten av Edremitbukten [tr]. Namnet Mount Ida är det forntida. Det är mellan Balıkesir-provinsen och Çanakkale-provinsen.

 

Berget är scenen för flera mytiska händelser i Homers verk. Vid toppmötet samlades de olympiska gudarna för att se utvecklingen av den episka kampen. Men berget var gudinnens heliga plats, och Heras makter blev så förstorade på Ida-berget att hon kunde distrahera Zeus med sina förförelser, precis tillräckligt länge för att låta Poseidon intervenera på Argives vägnar för att driva Hektor och Trojaner tillbaka från fartygen.

 

Under Trojan War, i ett avsnitt inspelat i Epitome av den fjärde boken av Bibliotheca, lade Achilles med några av Achaean-cheferna landskapet, och tog sig till Ida för att rasla boskapen i Aeneas. Men Aeneas flydde, och Achilles dödade koherderna och Mestor, Priams son, och körde bort den heliga kine (Epitome 3.32). Achilles hänvisar kort till denna incident när han förbereder sig på att duellera med Aeneas under belägringen av Troja. (Iliad XX)

 

Efter Trojan-kriget, den enda överlevande sonen till Priam, Helenus, drog sig tillbaka till Mount Ida, där han blev förvånad och blev fångenskap av Neoptolemus. I Aeneiden faller ett skjutstjärna på berget som svar på Anchises bön till Jupiter.

 

Kazdagi National Park har cirka 32 endemiska arter. Vissa av dessa arter växer i vissa små områden och de flesta av dessa isolerade områden ligger på den övre delen av berget och särskilt runt Sarıkız-toppen. Dessa områden utsätts för direkt mänsklig påverkan. När det gäller Flora har hittills identifierats 800 planter som tillhör 101 familjer av den turkiska forskaren i Kazdagi National Park. 77 av dessa typer kan endast odlas i Turkiet. 29 av 77 är endemiska. På de södra sluttningarna av bergen upp till 200 meter från havsnivån kan olivträd, cirka 800 meter tallar, upp till 1.500 meter lärkar och stränder odlas som naturligt.Luften i området hör till en av tre mest syrehaltiga lufter i världen.