Termal behandlingar

Termal behandlingar

Termal vattenkällor

Det finns 1300 varmvattenkällor i Turkiet. Det gör landet populärt för människor som vill utnyttja termalvattens magiska egenskaper för behandlingar eller bara SPA. Vi valt noga de källor som dels har bra sammansättning av mineraler och kan vara användbara. Samt att hotell och rehabiliterings anläggningar i anslutning till vattenkällan ska ha högsta betyg av kvalité .

Pamukkale valdes till Turkiets rehabiliterings ort 2015.Anledningen är de naturtillgångar som har gjort ortet lämpligt till behandlingar av reumatiska, neurologiska och psoriasis patienter. Staten ger sin stöd till de nyöppnade kliniker och anläggningarna som tar hand om rehabiliteringar av patienter från alla delar av världen. Här finns en mångfald av SPA för behandling och rekreation sedan flera tusen år tillbaka Användningen av de läkande och förskönande egenskaperna av de mineralrika värm vattenkällorna som finns i området går tillbaka ända till antiken. Kleopatra, som är känd för sin skönhet, badade i vattnet och smörjde in sig med den svarta leran.. Pamukkale blev ett ställe dit de gamla romarna vallfärdade för att bli friska från sjukdomar och krämpor som reumatism, bölder, psoriasis och svårläkta sår. Än idag finns 2000 år gamla lämningar efter romerska SPA att skåda i området runt döda havet. De unika egenskaperna av saltet har varit högt uppskattade genom tiderna och är så än idag.
Dom hälsofrämjande egenskaperna av vattnet är minst sagt beundransvärda. Som en hjälp vid hudsjukdomar som akne, eksem och psoriasis. Som en effektiv lindring vid värk och muskelspänningar. Genom studier har man sett att saltet är väldigt effektivt vid olika typer av reumatism och artrit. Mineralernas utrensande effekt och rika mineralinnehåll är även ett fantastiskt medel för att hålla huden frisk och vacker.

Effektiva Reumatiska behandlingar med Källvatten vatten/Rött vatten
Nobel klinik och rehabiliterings center i anslutning till Termal vatten källor i Pamukkale är expert på rehabiliteringar av Reumatiska och Neurologiska rehabiliteringar.
Tusentals år har människor använd sig av varmt mineralvatten och dess terapeutiska effekterna i sina SPA-behandling i form av ett bad. I vår rehabiliterings anläggning utförs spabehandlingar och rehabiliteringar enligt rekommendationerna från expertläkare i våra inomhus- och utomhuspooler vid olika temperaturer.

 

Värdefull för hälsa och skönhet

Medicinsk forskning och mångfaldiga studier har utan tvivel bevisat att mineralrika vatten och lera är gynnsamt för behandling av många sjukdomar som ledinflammationer, reumatisk värk, psoriasis, eksem, acne, luftrörsbesvär, ämnesomsättningsrubbningar och nervproblem. Den starka koncentrationen avmineraler och salter gör det omöjligt att sjunka och detta skapar avslappning. Bad i de varma mineralbassängerna minskar många smärtor..
Den sköna ”sanden” på botten är i själva verket inget annat än salt

Vad är speciellt med (Rött vatten) i området med vatten källor ?

Det röda vattnet med 58 graders värme sipprar ut från sin källa med en blandning av natrium, bikarbonat, sulfat, kalcium, magnesium och koldioxid .

Natrium  114.590 
metasilikater syra  17.650 
Kalium  32.883 
Koldioxid  730.40 
Kalcium  446.000 
Klorid  30.000 
Magnesium  131.344 
Florid  2280 
Järn  24.45 
Sulfat  830.000 
Aluminium  0.850 
vätefosfat  0.700 
Metabursyra  66.42 
bikarbonat  1,339.569

Magnesiumklorid för Psoriasis

Det bidrar till en bra Bada i mineralsalter har ansetts vara en medicinsk behandling sedan 1800-talet för olika villkor, särskilt hudåkommor som psoriasis. Ett antal studier under åren har tittat på magnesium kloridhalten i vatten spa och hur magnesiumklorid påverkar psoriasis. Blodcirkulation, tillför syre till cellerna, främjar cellförnyelsen, förbättrar cellernas ämnesomsättning, rengör på djupet och ger näring för att återuppbygga huden .

Tyska forskare tog en titt på spabehandlingar med och utan UV ljus och publicerade sina fynd i “The Journal av kompletterande och alternativ medicin” 2007. De jämfört med bara UV-ljus till spa vatten med höga koncentrationer av magnesiumklorid och andra salter och tittade på deras effekt på psoriasis. Forskarna fann att de patienter som använt havet salter finns förbättringar i deras tillstånd 86 procent av tiden jämfört med de förbättringar som hänt 54 procent av tiden med UV terapi enbart.Forskarna har granskat ett antal studier om mineraler och deras effekter på psoriasis i 2003. Enligt denna översyn, magnesium hämmar tillväxten av psoriasis hud och magnesiumklorid och andra salter öka hudens mottaglighet för UV-ljus, som också kan klara upp psoriasis. Forskarna pekar ut, men att salter verkar förbättra psoriasis utan all exponering för solljus.

Kalium / Potassium

Kalium förbättrar syreupptagningen och reglerar den elektriska processen av muskel och nerv-systemet. Astma patienter har uppnått bra resultat genom att andas in saltångor.

Bromid

Det har en mycket lugnande effekt.
Bitumen
Förutom andra mineraler innehåller Döda Havets salt Bitumen. En naturlig tjära som fungerar som ett anti-inflammatoriskt medel.

Chlorine

Klor är nödvändigt för att upprätthålla den korrekta balansen av alkaliskt och syra ikroppen, samtidigt som den är livsviktig för cellens ämnesomsättning.

Jod

Jod är nödvändigt för produktionen av hormonet thyroxin och är också livsviktigt för både energi och cellens ämnesomsättning.

Kalcium

Kalcium är nödvändigt för att stärka cellens membran och rena porerna. Dessutom är det livsviktigt för produktion och underhåll av friska tänder och ben på samma gång som det reglerar hjärtmusklerna och nerverna.

Zink

Zink har betydelse för enzymernas reglering av cellens förökning.

Till vilka behandlingar använder man Termal vatten?

• Sjukdomar i Muskel och skelettet
• Artrit (knä, höft, nedre delen av ryggen, nacken och besvär i alla leder)
• Reumatiska sjukdomar
• Rygg och nack bråk
• Ortopediska rehabiliteringar efter operationer eller olyckor
• Besvär i hjärt och kärlsystemet
• Besvär i andningssystemet
• Hudsjukdomar
• Rehabilitering av neurologiska sjukdomar
• Allmänna mentala spänningar och stress störningar

Använder man termalvatten bara i rehabilitering av sjukdomar?

Ett Spa kur minskar inte bara patientens klagomål, utan höjer allmänt välbefinnande, ger föryngring, renings och förnyelse känsla i slutet av behandlingen. Anledningen är att vårt autonoma nervsystem och vårt immunförsvar svarar Positivt på en SPA-behandling i vårt hormonsystem.

Som ett resultat kommer vår kropp blir resistenta mot skadliga stimuli från insidan och utsidan. Utseendet på denna effekt tar 3-4 veckor och effekten kan vara från 6-12 månader.
Därför i dagens levnadsförhållande har friska människor som utsätts för psykisk stress valt SPA-behandlingarna som förebyggande av sjukdomar genom att öka kroppens motståndskraft, för att tillhandahålla fysisk och psykisk vila och för att bromsa åldrandet (anti-aging )

Dom hälsofrämjande egenskaperna av vattnet är minst sagt beundransvärda. Som en hjälp vid hudsjukdomar som akne, eksem och psoriasis . Som en effektiv lindring vid värk och muskelspänningar. Genom studier har man sett att saltet är väldigt effektivt vid olika typer av reumatism och artrit. vattnets utrensande effekt och rika mineralinnehåll är även ett fantastiskt medel för att hålla huden frisk och vacker.

Forskarna har granskat ett antal studier om mineraler och deras effekter på psoriasis i 2003. Enligt denna översyn, magnesium hämmar tillväxten av psoriasis hud och magnesiumklorid och andra salter öka hudens mottaglighet för UV-ljus, som också kan klara upp psoriasis. Forskarna pekar ut att salter verkar förbättra psoriasis utan all exponering för solljus.

Man har funnit att magnesiumklorid hämmar tillväxten av fibroblaster i både psoriasis och friska hudceller med en större intensitet än andra salter i vattnet gjorde.
Forskarna fann också att magnesium hämmar den allergiska reaktionen av hudens Langerhans celler.
Dricka vattnet
Folk med psoriasis har ofta en överlastning av gifter i huden. Det är därför viktigt att minst en gång om året rengöra sin lever, sina njurar och tarmar, som är de organ som ansvarar för att ta bort gifter från kroppen.

Vad är dosen, intervallen och längden av Termal behandlingen

¥ Behandlingens längd och hur man ska använda den beror på patientens hälsotillstånd mot vattnens egenskaper och bestäms av behandlande läkare
¥ Behandlings längden är normal 2-4 veckor.
¥ Totalt bad antalet är 10-20 gånger /dag eller varannan dag.
¥ Badet längd är mellan 5-25 minuter

Våra anläggningar med varmvatten källor

Nobel Medical Center

Nobel Medical center är en rehabilitering inriktad anläggning .Med sitt läge intill Pamukkale som har varit känt från Antikens tid för sitt helande vatten har fortfarande sin första plats bland flera hundra hotell som har tillgång till vatten källan i hela landet.Leran som samlas i botten av källorna har sina behandlande syfte i hög grad. Vatten källan kännetecknas av sin höga järn halt som ger dess röda färg .Det röda vattnet. Källan omges av hotellet och rehabilitering anläggning. Hotellet med sin höga standard och bekvämligheter för sina patienter är en första klassigt boende. Rehabilitering center är känd i hela landet och är utrustad med senaste av högteknologiska hjälpmedel och instrument. Rehabilitering teamet består av hög specialiserade personal inom olika yrken. Nobel Medical center samarbetar med många europiska länder och behandlar årligen flera hundra patienter inom Neurologi,Reumatisma, ortopedi samt hudåkommor som psoriasis. Det finns en speciell erfaren team just för rehabilitering av barn. Speciellt med neurologiska besvär. Användning av robotar i rehabilitering med lyckade resultat har gjort centret känd för sina neurologiska rehabiliteringar av svår rehabiliterade personer som tex pga. ålder övervikt omfattande stroke har begränsade möjligheter för traditionella behandlingar.

Kazdaglar,Ida Mountains

Fin lugnet i naturen och dess magiska varmvattenkällan En av de vackraste platserna vid Edremit, Kaz Daglari ,Ida mountains inbjuder dig att njuta av den unika naturen perfekt för rekreation och återhämtning . Området är av stor betydelse i detta avseende, eftersom det är en av de tre mest syrerika naturområden runt om i världen. Du kan ta en titt på majestätisk utsikt över det naturliga landskapet eller ta en promenad i den orörda naturen. Området är nära vid havet och är historisk känd med många sevärdheter. anlägningen är perfekt för gruppresor vid planerade datum där man kan även få hjälp av svensk sjuksköterska som följer med gruppen för hjälp med diverse medicinska vårdbehov om gruppen önskar. Det finns olika rum med indraget källvatten i badkaret på lägenheterna. Man kan boka även olika behandlingar speciellt för reumatiker eller bara SPA behandlingar.

För att komma till kliniken Nobel Medical Center

Klicka här
Side Bar