Psoriasis Behandlingar

Behandling av Psoriasis med Termalvatten

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom Förlopp varierar mellan lätt psoriasis, till en svår psoriasis som kan vara socialt invalidiserande. Sjukdomen är inte smittsam. 30 procent av personer med psoriasis kan utveckla psoriasisartrit där kroppens leder drabbas.

Psoriasis är en ärftlig sjukdom, men patienterna har oftast inga klara symtom. En rad stimuli, som halsfluss orsakad av streptokocker, vissa läkemedel som. betablockerare mot högt blodtryck och hjärtrytms rubbning eller en lokal hudirritation eller hudåkomma, kan det utlösa ett psoriasisutbrott om man har det nödvändiga anlaget. Stress kan påverka varianter av sjukdomen och öka klådan

Behandling av psoriasis

Behandling med sol eller ultraviolett ljus eller speciella behandlingsanläggningar lindrar hos psoriatiker. Vitamin D-derivat tillsammans medkortison (Daivobetsalva) är grundbehandlingen vid vanlig plackpsoriasis. Behandlingen är lämpligt till ansikte, hudveck, hårbotten eller vid svår klåda. Mjukgörande krämer användes vid lindrig psoriasis. Tjärhaltiga preparat är effektivt vid guttat psoriasis.

preparat som Methotrexat (“cellgift” i lågdos), Neotigason (A-vitaminderivat) eller Sandimmun s.k. biologiska läkemedel används också som invärtes behandling. Denna gruppen är immunhämmande eller immunmodulerande medel.

Vår psoriasis behandling program

Patienterna måste stanna 3 veckor för den tillfredsställande behandlingen resulterar i denna rehabiliteringsresa till vår klinik. Patienterna undersöks vid ankomsten av en hudspecialist och rehabilitering specialistläkare om patienten har även psoriasisartrit.

Man gör en individuell dagligt balneoterapiprogram i Nobel Medical Center för psoriasispatienter:

  1. Balneoterapi – Bada i utomhus eller inomhus termal pool (40 minuter) (2 sessioner om dagen)
  2. Ler behandling med leran som dagligen samlas från termal poolernas botten. Värma leran appliceras och får torkas under 20 minuter och tvättas av sedan.
  3. Lerinpackning i den röda leran (20 minuter)
  4. Helio terapi (behandling med naturligt solljus) (20 minuter)
  5. Massage med fuktgivande medel som appliceras varannan dag
  6. Dricka av förbehandlade termalvatten

7.Naken solning vid önskning

  1. Läkarundersökningen inledningsvis och i slutet av behandlingsprogrammet. Den medicinska behandlingen för patienterna kommer att ordineras vid behov.

Balneoterapi (Termal terapi)

Ordet innebörd av balneologi är badvetenskapliga terapi. Balneologi är en vetenskaplig metod och definieras som kunskap om de naturliga helande faktorerna för underjordiska, vatten och klimat. Balneoterapi är å andra sidan en stimuleringsanpassningsterapi som appliceras i form av bad, dricks- och inhalationsbehandlingar med dessa naturliga faktorer. naturliga remedierande faktorer som används vid balneoterapi inom ramen för SPA-behandling, naturläkande vatten härrörande från

 Vad innebär Balneoterapi

Behandling med hjälp underjords-, lera och klimatfaktorer. Balneoterapiapplikationer använder termiska, fysiska och kemiska effekter av vatten. I dessa applikationer tillhandahålls i allmänhet antiinflammation, avslappning i muskler och leder och smärtlindring

. Läs mer om varmvatten källor

http://www.rehabresorturkiet.se/termalbehandlingar/

För att komma till kliniken Nobel Medical Center

Klicka här
Side Bar